Kamper Ondernemers Event 2017
29 mei 2017. Ieder jaar worden tijdens het Kamper Ondernemers Event (KOE) drie sprekers uitgenodigd om iets te vertellen wat van toegevoegde waarde kan zijn voor de ondernemers in Kampen. Dit jaar was het aan GOsensit de eer om in drie sessies van 30 minuten 90 ondernemers toe te spreken. Als thema hebben we gekozen voor “Doe je ICT de deur uit“ en de doelstelling van de sessie was om te onderzoeken wat de Kamper ondernemers al weten van Cloud diensten en hoe het ze kan helpen.
Maar wat vertel je in 30 minuten aan ondernemers over Cloud? Omdat we het niet wisten hebben we de rollen omgedraaid. Middels een Cloud-enquêteprogramma (Kahoot) toverden we de mobiele telefoons van de deelnemers om tot stemkastjes en middels een aantal vragen en stellingen peilden we de kennis van Cloud en de behoefte om geheel of gedeeltelijke functionaliteit uit te besteden.
De interactie werd door de deelnemers als erg leuk ervaren. Binnen enkele seconden was de staafdiagram met het resultaat van de antwoorden voor de groep voor zich te zien. Wat viel op: Cloud is niet meer zo onbekend (en onbemind) als dat het was. Veel mensen maken op één of andere manier al gebruik van Clouddiensten. Zelfstandig Professionals behelpen zich met name middels de Cloud opslagdiensten terwijl de wat grotere organisaties steeds meer uitbesteden. Men ervaart dat Clouddiensten een (haast vanzelfsprekende) grote beschikbaarheid hebben en dat opgeslagen gegevens eigenlijk nooit zomaar verdwijnen.
Opvallend was ook dat men zich realiseert dat ICT en bedrijfsgegevens een steeds belangrijkere rol innemen binnen bedrijven maar dat het overgrote deel van de deelnemers wist niet dat na een fatale brand 50% van de bedrijven failliet gaat. Dit is nog mild ten opzichte van dataverlies.
Bij verlies van de bedrijfsgegevens gaat gemiddeld 43% van de bedrijven direct failliet en 51% in de twee daarop volgende jaren.
Blijkt uit onderzoek van Gartner, ’s werelds grootste IT-onderzoek- en adviesbureau. Als je dus aanneemt dat je back-up in orde is en dat blijkt na een technische harddiskstoring niet het geval te zijn, dan is je kans dus ongeveer 6% dat je bedrijf over twee jaar nog bestaat.
Dit bericht is niet bedoeld als bangmakerij maar mocht je dit bericht als verontrustend ervaren dan mag je ons natuurlijk altijd even bellen 😉